• Design airco’s in kleur

 • Maatwerk en persoonlijk advies

 • Snelle levertijden

Duurzame Airco installatie in Houten

Van Den Brul Techniek in Houten leidt in duurzame installatietechniek met een uitgebreid aanbod aan milieuvriendelijke airconditioningsystemen.

Naast energie-efficiëntie, verbeterde luchtkwaliteit, en geavanceerde technologieën zoals programmeerbare thermostaten, bieden we nu ook design airco’s. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren voor zowel units als leidingen, waardoor ze naadloos in elk interieur passen. Verder reageren ze snel, nemen ze minder ruimte in beslag en werken ze vaak stiller. Voor een op maat gemaakt advies over het systeem dat het beste bij uw behoeften past, staan we altijd klaar om u te ondersteunen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Offerte Airco Houten aanvragen

Airco Houten Laten Plaatsen Van Den Brul Techniek

Airco installateur in Houten

Van Den Brul techniek airco Houten

Wij zijn de airco installateur in Houten. Dit doen wij met duurzame en groene overtuigingen voor particuliere woningen en bedrijfspanden.

Wij denken ook graag mee en geven advies op maat als het gaat om het installeren van laadpalen, zonnepanelen, cv-ketels, thuisbatterijen en warmtepompen.

Leer meer over ons

Werkwijze installatie nieuwe airco Houten

Onze airco installateur Houten volgt de volgende stappen:

 1. Inspectie en planning: Een professionele installateur begint met het inspecteren van de ruimte waar de airconditioning moet worden geïnstalleerd. Hierbij wordt gekeken naar de indeling, isolatie en eventuele specifieke behoeften. Op basis hiervan wordt een plan opgesteld voor de installatie.
 2. Energiebron en capaciteit bepalen: De installateur bepaalt welk type airconditioning geschikt is (bijvoorbeeld split-systeem, multi-split of centraal systeem) en berekent de benodigde capaciteit op basis van de grootte van de ruimte, isolatie en warmtebelasting.
 3. Er kan voor een design airco in kleur gekozen worden. Samen met de installateur wordt dit besproken.
 4. Plaatsing van de eenheid: De binnen- en buitenunits worden op strategische locaties geplaatst. De binnenunit wordt meestal hoog aan de muur of aan het plafond bevestigd, terwijl de buitenunit op een geschikte plek wordt geplaatst waar voldoende luchtstroom mogelijk is. Let wel op de regels van de gemeente rondom het plaatsen van airco’s.
 5. Elektrische aansluiting: De installateur zorgt voor de elektrische aansluiting van de airconditioningseenheid. Dit omvat het trekken van de juiste bekabeling en het aansluiten op het elektriciteitsnet.
 6. Koelvloeistof vullen: Als het een nieuw systeem betreft, wordt de koelvloeistof in het systeem gevuld volgens de specificaties van de fabrikant.
 7. Testen en inregelen: Na de installatie worden tests uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het systeem correct werkt. De installateur stelt indien nodig de instellingen in, zoals de gewenste temperatuur en luchtstroom.
 8. Oplevering en instructie: Na succesvolle installatie en testen wordt het systeem opgeleverd aan de eigenaar. De installateur geeft instructies over het juiste gebruik en onderhoud van het airconditioningsysteem.
 9. Onderhoudsadvies: Tot slot geeft de installateur advies over het periodieke onderhoud om de efficiëntie en levensduur van het systeem te waarborgen.

Het is belangrijk om de installatie door een erkende professional te laten uitvoeren om problemen en inefficiënties te voorkomen.

Projecten met airco’s

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een airco in Houten

Installateur airco Houten

Offerte aanvragen

Werkgebied airco installateur Van Den Brul